FYNDA JULKLAPPAR


Julen tenderar att ofta bli en ganska dyr högtid. De flesta har en väldigt bestämd uppfattning om hur den ska vara och se ut. De flesta vill ha ett digert julbord med alla de traditionella rätter som brukar finnas där. Detta är i sig en ganska stor utgift. Maten är dock inte det enda som kostar pengar när det är jul. Många vill ha en gran, och då ska dels granen införskaffas och dessutom behöver man olika typer av julgranspynt för att få den där riktiga Disneygranen som de flesta vill ha. Det kan snabbt dra iväg och bli dyrt. Utöver detta vill många även ha pynt och dekorationer på andra platser i hemmet. Julbak och tillverkning av julgodis är andra utgiftsposter. Var och en för sig kanske inte dessa utgifter är så stora, men sammantaget blir det mycket pengar. Då har vi ändå inte nämnt det som kanske kostar allra mest, nämligen julklapparna. Det finns naturligtvis inget krav på att de måste kosta en viss summa, men många har många olika personer att handla åt, och även om man försöker att inte köpa så dyra saker, så blir totalsumman ändå hög. Det gäller därför att hitta bra sätt att fynda julklappar på.

Utnyttja erbjudanden

På nätet finns det ofta specialerbjudanden och rabatter som går att utnyttja. Många butiker ger exempelvis rabatt om man börjar prenumerera på deras nyhetsbrev. Det kan handla om att man får 20 % på första köpet, eller en rabattkupong på 200 kronor exempelvis. Om man hittar en vara som man har tänkt köpa till någon, kan det därför vara klokt att titta om just den butiken har något sådant erbjudande. Om de har det, ska man givetvis utnyttja möjligheten. Antingen kan man fortsätta prenumerera på nyhetsbrevet, och på så sätt få besked om kommande erbjudanden i framtiden, eller så kan man avregistrera sig från nyhetsbrevet efter ett tag.

Ett annat smart sätt att fynda julklappar på nätet är att shoppa på auktionssidor som Tradera. Där finns nämligen inte bara begagnade saker. Det finns gott om nya produkter och ofta går det att göra riktiga fynd. Man väljer själv hur högt man vill gå i budgivningen, och många gånger kan man fynda produkter som är betydligt billigare än i vanliga butiker. Det gör att man kan spara hundratals, kanske till och med tusentals kronor på julklappsinköpen. Detta är definitivt värt att tänka på.

Få in pengar

Man kan naturligtvis även se till att dra in pengar som man sedan kan använda till att finansiera julklappsinköpen. En god idé kan vara att rensa lådor och skåp och se vad som inte används. Allt som är i gott skick men inte används kan man lägga ut på Tradera, Blocket och andra liknande sajter. Med lite tur kan man dra in en hel del pengar på detta sätt. Pengarna kan man sedan lägga på ett konto som man använder för att betala alla kommande julklappsinköp. På det sättet blir inte utgifterna runt jul lika märkbara.

Lanksida.se


MyBuddys Länkkatalog