HITTA RÄTT KLAPPAR


Att hitta de rätta julklapparna kan vara en utmaning. Vissa är lätta att handla åt, men andra kan det vara näst intill hopplöst att hitta på något till. Personen ifråga kanske inte har några utpräglade fritidsintressen och kanske känns det som att han eller hon redan äger allt som kan behövas till hemmet. Då kan det vara lätt att nästan ge upp. Som tur är går det att få lite hjälp på traven. Julklappstipsarna är till exempel en riktigt bra sajt där man kan få tips och inspiration. Därifrån går det även att klicka sig vidare till butik och beställa de produkter som det tipsas om.

Inte bara saker som räknas

Kom ihåg när det är dags för julklappsinköp att det inte är bara saker som kan ges bort. Det går även alldeles utmärkt att satsa på upplevelser. Man behöver inte få en bok eller en dvd-film i paketet för att uppskatta julklappen. Det kan lika gärna vara ett presentkort på en upplevelse som finns i paketet. Vad sägs till exempel om en whiskeyprovning, islandshästridning i fjällen eller forspaddling? Det är bara några av alla de upplevelser som man faktiskt kan ge bort i julklappar. Om man vill kan man naturligtvis ge bort en upplevelse för två. Om man då har tur så kanske mottagaren väljer att ta med den som gett bort upplevelsen.

Stora och små julklappar

Hur mycket pengar man vill lägga på julklapparna beror förstås till stor del på vem mottagaren är. Om det är någon riktigt närstående kanske man gärna vill köpa något påkostat och minnesvärt. Kanske ett smycke, ett klädesplagg, en väska eller något annat som håller länge och som påminner om den som gett bort julklappen. Om det däremot är någon mer avlägsen släkting eller en kompis som man inte umgås så tätt med som ska få julklappen, kanske man helst vill hitta något litet. Man vill gärna visa sin uppskattning, men inte investera allt för mycket. Då kan man till exempel satsa på choklad, vin, en bok eller kanske en tavla. Det finns många exempel på saker som är billiga och ganska små men som ändå uppskattas av julklappens mottagare.

Den som är ute i god tid kan ta det lugnt och läsa en rad olika tips. Kanske gör det att det klarnar, åtminstone vad gäller några av de julklappsinköp som behöver göras. Man kan också planera mer, och passa på att hålla utkik efter lämpliga kampanjer och erbjudanden. På det sättet behöver inte inköpen bli speciellt dyra. Om man är ute i god tid kan man också sköta större delen av julklappshandeln på nätet. Det tar visserligen lite längre tid att få hem alla produkter man köper, men det finns mycket pengar att spara. Dessutom är utbudet betydligt större online, eftersom man då får tillgång till de allra flesta butiker oavsett vart i landet man befinner sig. En annan fördel är att man slipper trängas med andra som befinner sig i butikerna i samma ärende. Alla som försökt handla julklappar i vanliga butiker någon dag före julafton har upplevt den skrämmande trängseln, och vet att det är något man vill undvika.